Nyheter

Operavisning i Drottningholms slottspark flyttas fram ett år

Ann Hallenberg som Agrippina, Drottningholms Slottsteater 2021. Foto: Markus Gårder.

Drottningholms Slottsteaters planerade visning av Agrippina i parken flyttas till sommaren 2022. Stora mängder regn har påverkat markförhållandena i Drottningholms slottspark.

Drottningholms slottsteaterns uppsättning av Agrippina har hyllats av kritiker och publik. Föreställningen har filmats, med planen att den skulle visas offentligt i slottsparken den 4 september. Men eftersom det blöta vädret i slutet av sommaren gör att gräsmattorna riskerar att skadas av den tekniska utrustningen har teatern beslutat att flytta fram visningen till sommaren 2022. Då kommer filmen att visas på en plats i parken som är mindre känslig för regn, och förhoppningen är att pandemirestriktionerna har mildrats så att Agrippina i parken kan ses av en ännu större publik. Exakt datum för filmvisning meddelas senare.

Fler Nyheter från OPERA