Nyheter

Elisabeth Linton blir ny operachef på Det Kongelige Teater i Köpenhamn

Elisabeth Linton Foto: Camilla Winther

Det Kongelige Teater får den 1 augusti 2022 en ny operachef, när den svenska regissören Elisabeth Linton tar över efter engelsmannen John Fulljames, som varit chef sedan 2017. Från med i sommar kommer Linton att samarbeta med Fulljames när det gäller den långsiktiga repertoarplaneringen.

Elisabeth Linton är född 1973 i Göteborg men har sedan 1997 varit bosatt i Danmark. De tre senaste åren har hon varit chefsdramaturg vid Malmö Opera, där har hon varit verksam i teaterns ledningsgrupp och även varit involverad när det gäller både repertoarläggning samt rollbesättningar. På Köpenhamnsoperan har hon bland annat regisserat Nabucco och La Bohème, den senare en samproduktion med Göteborgsoperan.

Sören Tranberg

 

Fler Nyheter från OPERA