Nyheter

Den amerikanske tenoren Tim Augustin får Jussi Björlingssällskapets pris 2021

Tim Augustin
Tim Augustin har en stark inspirationskälla. Källan är Jussi Björling. Den starka förebilden har tagit honom till Sverige. Han delar denna fascination med många andra tenorer. Men Augustin tycks ha insupit så mycket kunskap genom att analytiskt studera Jussis Björlings sångkonst. Resultatet är inte epigoneri, men väl en mycket sofistikerad närmelse till de verktyg som är sångarens. Andning, artikulation, textförståelse, expansion och värme. Med all den tillförsikt som man som lyssnare kan få genom att lyssna på Tim Augustins interpretation av sånger och arior, som ibland också inkluderar Jussirepertoar, så står det klart att vi här har en mycket värdig pristagare till Jussi Björlingsällskapets pris 2021.
Med röstskönhet, vekhet och styrka bedårar han lyssnaren, skriver Jussi Björlingsällskapet i pressmeddelande.
Fler Nyheter från OPERA