Nyheter

Sopranen Johanna Wallroth tilldelas Håkan Mogrens stipendium

Johanna Wallroth. Foto: Heikki Tuuli
Stipendiet ”för och till insatser för mänskligt välbefinnande” är på 125 000 kronor och motiveringen lyder: ”En gedigen musikalitet som möjliggör fantasifull gestaltning av både äldre och nyare musik, kombinerad med en vacker, ljust klingande lyrisk röst. Gör att förutsättningarna är stora på en fin framtid både som opera- och romanssångerska”.
Johanna Wallroth vann våren 2019 The Mirjam Helin International Singing Competition i Helsingfors. Den här säsongen är hon engagerad vid Wiener Staatsopers Opernstudio och bland hennes roller i operahuset vid Ringstrasse märks Gianetta i Kärleksdrycken, Papagena i Trollflöjten, Den himmelska rösten i Don Carlos och Blondchen i Enleveringen ur seraljen.
Foto: Heikki Tuuli.
Fler Nyheter från OPERA