Nyheter

Dirigenten Karl-Heinz Steffens fortsätter i Norrköping

Karl-Heinz Steffen

Karl-Heinz Steffens (f. 1961) är sedan 2020 chefsdirigent för Norrköpings Symfoniorkester (SON), och hans kontrakt löper fram till den 30 juni 2025. Nu har kontraktet förlängts med två år till 2027.

Steffens tillträdde mitt under pandemin i augusti 2020 efter det att orkestern hade varit utan chefsdirigent under tre säsonger. Tidigare var han chefsdirigent vid Statní opera i Prag och har även haft samma position vid Den Norske Opera i Oslo. Karl-Heinz Steffens är en av sin generations ledande dirigenter, såväl inom den symfoniska världen som inom operans. Han har framträtt bland annat på La Scala i Milano och Staatsoper Unter den Linden i Berlin samt med Philharmonia Orchestra i London och Toronto Symphony Orchestra.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA