Nyheter

Opera på Skäret spelar Norma i sommar

Opera på skäret.

I år kommer solister från tio länder att kunna upplevas på Opera på Skärets scen. I titelrollen alternerar den ukrainska sopranen Alina Tkachuck med serbiskan Sonja Šarić. I Polliones tenorparti alternerar ukrainaren Vitaly Kovalchuk och thailändaren Nutthaporn Thammathi. Rollen som Adalgisa sjungs av den tyska mezzon Anna Werle och colombianskan Andrea Niño. Den finländske basen Petri Lindroos sjunger Oroveso. Det gör även amerikanen Tyler Putnam, som i fjol på samma scen sjöng både Sparafucile och Monterone i Rigoletto. Flavio gestaltas av den israeliske tenoren Ido Beit Halachmi. I Clotildes parti ses Mathilda Bryngelsson.

För regin svarar Alexander Niclasson. Den tyske dirigenten Michael Balke dirigerar Opera på Skärets orkester. För scenografin står Sven Östberg, som tillsammans med Tina Akkaya ansvarar för kostym. Schweiziskan Stephanie Metzner ansvarar för mask- och perukdesign och svenskan Maria Ros gör ljusdesignen.

Norma med två sångarlag gör var sin premiär den 27 och 28 juli. Totalt blir det tolv föreställningar t.o.m. den 25 augusti. 

Sören Tranberg

Denna produktion spelas

Opera på Skäret

 

Norma

Vincenzo Bellini
Premiär: 27 jul 2024
27 jul
28 jul
3 aug
4 aug
8 aug
10 aug
11 aug
15 aug
17 aug
18 aug
24 aug
25 aug
Fler Nyheter från OPERA