Nyheter

Opera på Österbybruk spelar Madame Butterfly i sommar

Madame Butterfly blir den första Puccinioperan som spelas i Österbybruk. Titelrollen, Cio-Cio-San, gestaltas av den norska sopranen Synne Vinje. Hennes älskade Pinkerton sjöngs av den unge tenoren Clifford Lewis. Övriga medverkande kommer att meddelas senare.

Uppsättningen, som spelas i Ånghammaren, regisseras av Susanna Reuter, som tidigare regisserat Orfeus och Eurydike och Dido och Aeneas i Österbybruk. Kostymdesigner är Gabriella Wetter-Burman och för ljussättningen svarar Jimmy Svensson. Dirigent är Niklas Tamm, som också är konstnärlig ledare för Opera på Österbybruk.

Det blir tre föreställningar den 4, 6 och 7 juli. Biljettförsäljningen startar i januari.

Sören Tranberg

Denna produktion spelas

Opera på Österbybruk

 

Madame Butterfly

Giacomo Puccini
Premiär: 4 jul 2024
4 jul
6 jul
7 jul
Fler Nyheter från OPERA