Nyheter

Joa Helgesson tilldelas Folkoperans Vänners soliststipendium

Joa Helgesson som Rodrigo i Don Carlos, Folkoperan 2021. Foto: Sören Vilks.

Föreningen Folkoperans Vänner tilldelar 2022 års soliststipendium till barytonen Joa Helgesson ”för ett medryckande konstnärskap, vars skönhet hjälper åskådaren att uthärda tillvarons mörker och sträva efter dess ljus”. Stipendiet på 20 000 kronor delades ut i går i samband med föreningens årsmöte.

Föreningen Folkoperans Vänners huvuduppgift är att stödja Folkoperan. Föreningen delar årligen ut stipendier till talanger inom operakonsten. Årets soliststipendium går till Joa Helgesson för hans rollprestation som Rodrigo, markisen av Posa i Don Carlos, som spelades på Folkoperan i höstas. Helgesson har tidigare  gjort Kurwenal i Tristan och Isolde och är just nu aktuell som Don Alfonso i Così fan tutte på Folkoperan.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA