Nyheter

Alice i Underlandet i Tabergsgruvan

Ebba Sandwall som Lill Alice i Alice i Underlandet. Foto: Minopera

Tonsättaren Christofer Elghs specialskrivna kammaropera Alice i Underlandet får sin urpremiär den 18 september i Tabergsgruvan i Jönköping. Kammaroperan ingår i allkonstverket SUBTERRANEA III. Årets tema är Alice i Underlandet.

Scenkonst Jönköping, konstnärskollektivet Subterranea, komponisten Christofer Elgh och Jönköpings enda fria professionella operagrupp Minopera, tillsammans med lokala aktörer och ungdomsteater/dans, presenterar ett tvärkonstnärligt verk i en underjordisk miljö.

Med ett regionalt, nationellt och även internationellt intresse, nu för tredje året återkommande tvärkonstnärliga projekt i Tabergsgruvan i Jönköping, önskar man sprida hur dessa kulturyttringar och samarbetsformer kan hjälpa publiksamhället att bevara, använda och låta sig beröras av konst och natur i samklang. Detta via nyskriven operamusik, nyskapad konst, magisk ljusdesign och video art, som står i samklang med gruvans olika miljöer och med hänsyn till dess skörhet och egenart i naturen.

Annika Liljenroth regisserar och de fem solisterna är Julia Ojansivu (Alice), Ebba Sandwall (Lill Alice), Ann Roach (Hasselmus), Ove Gotting (Påskharen) och Wolfgang Veith (Hattmakaren).

Totalt blir det sex föreställningar i Tabergsgruvan den 18 och 19 september.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA