Ylva Kihlberg ny chef för Malmö Operas dramaturgiat

23 feb 2022

Hon efterträder Elisabeth Linton som tillträder som operachef på Det Kongelige Teater i Köpenhamn den 1 augusti i år. Sopranen Ylva Kihlberg utbildade sig vid Operahögskolan i Stockholm 1994–98 och arbetade därefter som solist på Kungliga Operan. På Det Kongelige Teater var hon anställd 2000–2016. Hon gjorde också en stor internationell operakarriär med gästspel i USA, Skottland, Italien, Schweiz och Tyskland.

År 2017 avslutade hon sin sångkarriär och debuterade samma år som regissör. Hon har en diplomutbildning i Konst- och kulturledarskap samt har studerat musik- och konstvetenskap. Kihlberg är konstnärlig ledare för det produktionsbolag som hon har grundat.

Ylva Kihlberg har utsetts till Ridder af Dannebrogeorden av drottning Margrethe II. I sommar regisserar Kihlberg Missy Mazzolis opera Breaking the Waves, som får sin Skandinavienpremiär i Bröllopsalen på Vadstena slott.

Sören Tranberg

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur tidskriften. För att läsa hela, starta en prenumeration genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv för att läsa numret i sin helhet. 

Share This