Stipendier till operatalanger ur Hans Björklunds minnesfond

12 jul 2022

Agnes Auer, Alice Störholt och Minna Tägil delar på årets stipendiesumma om 250 000 kronor. Stiftelsen Hans Björklunds minnesfond för unga talanger i operans värld förvaltas av Kungliga Operan. I år är det första gången som tre sångare får dela på stipendiet.

Stipendiaterna är tre unga kvinnor: Sopranen Agnes Auer, som har redan gjort sig känd bland annat genom roller på Kungliga Operan, senast som Rosa i nyskrivna Löftet.

Alice Störholt, mezzosopran, har precis avslutat sin kandidatexamen på Stockholms konstnärliga högskola. Hon sågs senast som rövarprinsessan i Snödrottningen på Kungliga Operan.

Sopranen Minna Tägil går på musik-och sångutbildningen vid Mälardalens högskola i Västerås och har medverkat vid ett antal konserter.

Hans Björklund var själv en stor operaälskare och hans önskan var att ett stipendium årligen skulle utdelas till minst en person som studerar inom något av de arbetsfält som finns i operans sfär.

Sören Tranberg

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur tidskriften. För att läsa hela, starta en prenumeration genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv för att läsa numret i sin helhet. 

Share This