Rusalka med Malin Byström på Bergen Nasjonale Opera

20 mar 2023

Här några citat ur min recension om Rusalka på Bergen Nasjonale Opera. Premiär 18 mars 2023. Hela recensionen publiceras i OPERAs aprilnummer, nr 2/2023.

”Malin Byström är alldeles idealisk som Rusalka både sceniskt och vokalt. Av de tre tidigare Rusalka-uppsättningar som jag har sett har en mer bedrövlig och gråmelerad sjöjungfru inte skådats. Byström är alldeles lysande med både dramatisk kraft, fina höjdtoner och inte minst i tredje aktens aria som nästan ligger i mezzoläge. Hennes motspelare Brandon Jovanovich som Prinsen ger Byström fint vokalt motstånd. Han gör visserligen en betydande karriär, inte minst på Metropolitan, men är mycket skral rent sceniskt. Det går i dag inte att sjunga bara rakt upp och ner.”

”Malin Byströms röst har blivit mer dramatisk och nu borde hon vara självklar för Wagnerroller som Elisabeth i Tannhäuser och Elsa i Lohengrin.”

Sören Tranberg

Rusalka spelas 20, 22 och 24 mars. 

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur tidskriften. För att läsa hela, starta en prenumeration genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv för att läsa numret i sin helhet. 

Share This