Operavisning i Drottningholms slottspark flyttas fram ett år

24 aug 2021

Drottningholms Slottsteaters planerade visning av Agrippina i parken flyttas till sommaren 2022. Stora mängder regn har påverkat markförhållandena i Drottningholms slottspark.

Drottningholms slottsteaterns uppsättning av Agrippina har hyllats av kritiker och publik. Föreställningen har filmats, med planen att den skulle visas offentligt i slottsparken den 4 september. Men eftersom det blöta vädret i slutet av sommaren gör att gräsmattorna riskerar att skadas av den tekniska utrustningen har teatern beslutat att flytta fram visningen till sommaren 2022. Då kommer filmen att visas på en plats i parken som är mindre känslig för regn, och förhoppningen är att pandemirestriktionerna har mildrats så att Agrippina i parken kan ses av en ännu större publik. Exakt datum för filmvisning meddelas senare.

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur tidskriften. För att läsa hela, starta en prenumeration genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv för att läsa numret i sin helhet. 

Share This