OPERA Nr 5, 2022

22 nov 2022

Ledare

Notiser

Festivaler

Pesaro och Parma

Kungliga Operan 250 år

Temat för jubileumsåret 2023 är ”dåtid, nutid och framtid”, som inleds den 18 januari för att fira den första svenska operan på svenska språket.

Intervju

Sören Tranberg har intervjuat Gisela Stille, en av de ledande sopranerna på Köpenhamnsoperan sedan drygt 20 år. Hon berättar bland annat om hur viktigt det är att få in rytmerna och sångmelodin i kroppen, ja, nästan gnida in karaktärerna under huden.

Föreställningar

Folkoperan, Kungliga Operan, Göteborgsoperan, De Geerhallen (Norrköping), Norrlandsoperan, Det Kongelige Teater x 3, Den Norske Opera & Ballett och Finlands nationalopera.

In memoriam

Karl-Robert Lindgren och Timothy O’Brien.

Boknytt

Laila Andersson-Palme: När mörkret söker ljuset och Berit Lindholm: Hovsångerska … eller vad ska vi göra med den där jävla folkskolelärarinnan?

Nytt på cd

Robert le diable och Alpenkönig und Menschenfeind.

Die schweigsame Frau

Nytt på dvd

L’Orfeo, Julius Caesar och Don Carlos

Kalender

Sista ordet

Claes Wahlin skriver ett öppet brev till Kungliga Operans kommunikationsavdelning.

För att läsa allt detta, bli prenumerant!

Vi tillhandahåller en del innehåll ur tidskriften gratis här på hemsidan – utdrag ur artiklar såväl som gratisprov. Men för att ta del av tidskriften i sin helhet behöver du starta en prenumeration! Du gör detta genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv och läsa numret i sin helhet.

Share This