OPERA Nr. 5, 2021

21 nov 2021

Ledare

Notiser

Vårsäsongen 2022

Kungliga Operan, Folkoperan och Göteborgsoperan.

Intervju

Louise Fauvelle har träffat sopranen Hanna Husáhr – en av våra främsta operastjärnor på uppgång. Samtalet kom bland annat att handla om uppväxten i Borlänge, störande genregränser och drömmen om ett hus vid havet.

Föreställningar

Folkoperan, Kungliga Operan, Confidencen, Göteborgsoperan x 2, Malmö Opera, Norrlandsoperan, Wermland Opera, Det Kongelige Teater och Opernhaus Zürich.

Aktuellt

Inför urpremiären på operan Löftet på Kungliga Operan berättar skaparduon tonsättaren Mats Larsson Gothe och librettisten Susanne Marko om känslostormar, klagoklang och kämpaglöd.

Special

Ingvar von Malmborg har gjort ett reportage om en av Europas äldsta festivaler, operafestivalen i Savonlinna. Nu planerar ledningen för en nystart sommaren 2022.

Rapport

Erik Graune rapporterar från Den Andra Operans seminarium ”Hela historien” på Confidencen. Den fria operagruppen DAO berikar det svenska musiklivet med aldrig tidigare framförda verk av kvinnliga kompositörer.

In memoriam

Bernard Haitink, Edita Gruberova, Karan Armstrong, Norman Bailey, Carlisle Floyd och Marianne Rørholm.

Boknytt

Iwa Sörenson von Gertten: Sångaren och notbilden.

Nytt på cd

Der ferne Klang, Rodelinda, Jonas Kaufmann och Sofie Asplund.

Sista ordet

Numrets krönikör är operastudenten Saga Fribyter.

Kalender

Die schweigsame Frau

 

 

 

 

För att läsa allt detta, bli prenumerant!

Vi tillhandahåller en del innehåll ur tidskriften gratis här på hemsidan – utdrag ur artiklar såväl som gratisprov. Men för att ta del av tidskriften i sin helhet behöver du starta en prenumeration! Du gör detta genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv och läsa numret i sin helhet.

Share This