OPERA Nr 2, 2022

19 apr 2022

Ledare

Notiser

Spelåret 2022/23

Göteborgsoperan, Malmö Opera och Kungliga Operan.

Stipendiater

Josefine Mindus, Mathilda Bryngelsson och Johan Dalene.

Aktuellt

Patrik Svenssons Augustnominerade Ålevangeliet sätts upp på Folkoperan. För Louise Fauvelle berättar Stina Oscarson och Emmy Lindström om hur de har omvandlat succéboken till libretto och musik.

Special

Christofer Psilander var med vid återinvigningen av Budapestoperan, som har genomgått en omfattande ombyggnad och renovering. Han har undersökt hur beslutsgången gick till, vilka problemen var och – inte minst – hur blev resultatet?

Fokus

Bodil Hasselgren har träffat Sanna Colling som driver operaplattformen Sad Girls, som närmar sig opera genom popkulturens filter.

Intervju

Sören Tranberg har intervjuat Wermland Operas nytillträdde opera- och musikchef Kjell Englund, som vill satsa mer på operaverksamheten. Han vill begeistra och beröra sin publik.

Essä

Molière 400 år! Det uppmärksammar Claes Wahlin i sin essä. Firandet pågår för fullt i Frankrike, medan tystnaden i Sverige verkar närmast total, åtminstone hittills. Vi tar upp Molières samarbete med operatonsättarna Jean-Baptiste Lully och Marc-Antoine Charpentier.

Föreställningar

Göteborgsoperan, Folkoperan, Kungliga Operan, Malmö Opera x 2, Norrlandsoperan och Det Kongelige Teater.

In memoriam

Hans Neuenfels, Berit Hallén och Josephine Veasey.

Nytt på cd

L´île de rêve, Ô mon bel inconnu!, Lise Davidsen sjunger Grieg och Siegfried.

Nytt på dvd

Fidelio, Don Giovanni och Halka.

Kalender

Die schweigsame Frau

För att läsa allt detta, bli prenumerant!

Vi tillhandahåller en del innehåll ur tidskriften gratis här på hemsidan – utdrag ur artiklar såväl som gratisprov. Men för att ta del av tidskriften i sin helhet behöver du starta en prenumeration! Du gör detta genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv och läsa numret i sin helhet.

Share This