Ny Don Giovanni på Malmö Opera i höst

6 dec 2022

Mozartoperan Don Giovanni får premiär på Malmö Opera den 7 oktober 2023. Titelrollen görs av den sydafrikanske barytonen Jacques Imbrailo. Han gör en stor internationell karriär och har redan framträtt på Metropolitan i New York, Royal Opera House Covent Garden i London och Opéra national de Paris. På Kungliga Operan sjöng han Pelléas i Claude Debussys opera Pelléas och Mélisande vid premiären 2016.

Den hunsade betjänten Leporello görs av Henning von Schulman. I de tre kvinnorollerna återses Matilda Sterby (Donna Anna), Rachel Wilson/Linnea Nordenback (Donna Elvira) och Viktoria Karlsson (Zerlina). Don Ottavio sjungs av Joel Annmo, Masetto av Nikolai Elsberg och Kommendören av Taras Shtonda. Regiteam och dirigent kommer att meddelas senare.

Biljetterna släpps den 8 december.

I min senaste ledare i OPERA, nr 5/22, skrev jag om repertoarnivellering. Nästa säsong, med premiärer i december 2023, sätts också Don Giovanni upp samtidigt på Göteborgsoperan och Kungliga Operan. Samtalar aldrig de konstnärliga cheferna på de svenska operainstitutionerna med varandra och stämmer av?

Sören Tranberg

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur tidskriften. För att läsa hela, starta en prenumeration genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv för att läsa numret i sin helhet. 

Share This