Maria Bengtsson gör Christine Storch …

12 maj 2023

… i Richard Strauss självbiografiska opera Intermezzo på Deutsche Oper i Berlin nästa säsong. Operan med libretto av Strauss själv bygger på en episod i hans äktenskap med Pauline de Ahna. I Berlin regisseras Intermezzo av Tobias Kratzer, medan operahusets chefsdirigent Donald Runnicles leder denna opera i parlandostil, och där orkestermellanspelen tränger djupare in i rollernas verkliga känslor. Premiär den 24 april och det blir totalt sex föreställningar till och med den 14 juni.

Maria Bengtsson, med en omfattande internationell karriär, blir den tredje svenskan som tar sig an Christine Storch efter Elisabeth Söderström (Glyndebourne och Santa Fe) och Rut Jacobson som gjorde rollen vid Sverigepremiären i Göteborg 1982.

Redan nu på söndag kan man uppleva Maria Bengtsson i en romanskonsert på Göteborgsoperan i deras serie Grandi voci. Nästa säsong debuterar Bengtsson med Göteborgs Symfoniker, när hon framför Alban Bergs Sieben frühe Lieder i månadsskiftet januari/februari 2024.

Sören Tranberg

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur tidskriften. För att läsa hela, starta en prenumeration genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv för att läsa numret i sin helhet. 

Share This