Kjell Englund ny operachef för Wermland Opera i Karlstad

29 jun 2021

Wermland Opera har rekryterat Kjell Englund som ny opera- och orkesterchef. Han tillträder den 1 januari 2022 på ett femårigt förordnande. Englund efterträder Ole Wiggo Bang som har varit opera- och orkesterchef på Wermland Opera sedan 1982 med uppehåll 1993–2003, då Hans Hiort innehade posten.

Under åren 2009 till 2018 var Kjell Englund vd och konstnärlig ledare för Norrlandsoperan i Umeå, där en av höjdpunkterna var Kulturhuvudstadsåret 2014.  Englund sitter sedan 2017 i Kulturrådets styrelse. Bland tidigare och pågående jurymedlemskap kan nämnas Nano Opera Competition i Moskva, Armel Opera Competition i Budapest, Fedora Rolf Lieberman Prize for Opera i Paris, Musikförläggarnas pris och Grammisjuryn. Nu lämnar han sin tjänst som koordinator vid NMD (Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans) för att ta sig an uppgiften som opera- och orkesterchef i Karlstad.

Sören Tranberg

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur tidskriften. För att läsa hela, starta en prenumeration genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv för att läsa numret i sin helhet. 

Share This