Ivonne Fuchs debuterar som Kundry i Parsifal

3 mar 2023

… på Goetheanum i schweiziska Dornach. Goetheanum, som byggdes 1924–28 och namngivet efter Johann Wolfgang Goethe, är en monumental scenbyggnad i Dornach i kantonen Solothurn. Byggnaden är designad av Rudolf Steiner, som grundade antroposofin. Huset används för olika evenemang och konserter, teaterföreställningar och eurytmiövningar. Antroposofiska Sällskapet har dessutom sin internationella administration i byggnaden.

På palmsöndagen den 2 april har Richard Wagners sceninvigningsspel Parsifal premiär i regi av Jasmin Solfaghari. För idén står producenten Alexander von Glenck och för eurytmiregin svarar Stefan Hasler. Alla tre föreställningarna den 2, 7 och 9 april är redan utsålda.

Förutom den tysk-svenska mezzosopranen Ivonne Fuchs medverkar Roman Payer (Parsifal), Alejandro Marco-Burmeister (Amfortas), Andreas Hörl (Gurnemanz), Thomas Jesatko (Klingsor) och Wilhelm Schwinghammer (Titurel). Roland Fister dirigerar Philharmonie Baden-Baden.

Sören Tranberg

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur tidskriften. För att läsa hela, starta en prenumeration genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv för att läsa numret i sin helhet. 

Share This