Ingegjerd Bagøien Moe har fått årets Flagstadpris

16 maj 2023

Den norska sopran Ingegjerd Bagøien Moe har av Flagstadselskapet tilldelats årets Flagstadstipendium. Priset är på 25 000 norska kronor och pristagaren får också en bronsbyst som föreställer Kirsten Flagstad skapad av konstnären Joseph Grimeland.

Ingegjerd Bagøien Moe debuterade internationellt i Grekland 2017 som Cio-Cio-San i Madama Butterfly. Han vann tredje pris i sångtävlingen Il Nuovo Canto Internationale i Milano i 2018. Samma år sjöng hon Elisabeth i Don Carlos vid Opera på Skäret med stor framgång. Nu är hon engagerad vid Saarländisches Staatstheater i Saarbrücken. Nästa säsong sjunger hon titelrollerna i Syster Angelica och Aida samt Giorgetta i Manteln och Sieglinde i Valkyrian.

Ingegjerd Bagøien Moe har musikaliskt påbrå hemifrån. Hennes mor är pianisten Berit Bagøien Moe. Ingegjerds far är Trond Halstein Moe, som var ledande baryton vid Den Norske Opera under drygt 20 år.

Sören Tranberg

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur tidskriften. För att läsa hela, starta en prenumeration genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv för att läsa numret i sin helhet. 

Share This