Fredrik Lindgren blir ny vd för Kungliga Operan

28 okt 2021

Fredrik Lindgren har utsetts till ny vd för Kungliga Operan AB, nationalscenen för opera och balett. Han har lång och gedigen erfarenhet av att leda komplexa organisationer i förändring och har under tolv år arbetat på Kunskapsskolan i Sverige, varav nio år som vd. Innan dess var han under tolv år inom Investor AB i flera olika positioner. Lindgren har under åren byggt upp ett brett nätverk inom offentligt finansierad verksamhet och inom svenskt näringsliv.

Fredrik Lindgren är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har musikalisk skolning från Stockholms gosskör, Stockholms Musikgymnasium och Operastudio 67.

Fredrik Lindgren börjar på Kungliga Operan senast den 1 maj 2022 och tillträder formellt som vd den 1 juli 2022, i samband med att nuvarande vd:n Birgitta Svendén går i pension efter tolv år.

Sören Tranberg

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur tidskriften. För att läsa hela, starta en prenumeration genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv för att läsa numret i sin helhet. 

Share This