Camilla Nylund tilldelas europeiska kulturpriset i musik

26 sep 2022

Sopranen Camilla Nylund har tilldelats Europeiska kulturforums kulturpris i musik. Enligt juryn är Nylund en av de mest eftertraktade operasångarna i Europa. Priset överlämnades av operachefen för Staatsoper Unter den Linden i Berlin Matthias Schulz på Zürichoperan, där Nylund sjunger Brünnhilde i Valkyrian i en nyuppsättning av Nibelungens ring.

Hon är född i Vasa men är numera bosatt i Dresden. Camilla Nylund har specialiserat sig på den tyska repertoaren, inte minst Richard Wagner och Richard Strauss. I somras såg jag henne som Elsa i Lohengrin vid festspelen i Bayreuth.

Hon har tidigare tilldelats Finlands statspris i musik 2019 samt Pro Finlandia-medaljen 2013 och Svenska kulturfondens stora kulturpris samma år. Nylund utsågs också till österrikisk Kammersängerin 2019.

Sören Tranberg

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur tidskriften. För att läsa hela, starta en prenumeration genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv för att läsa numret i sin helhet. 

Share This