Alice i Underlandet i Tabergsgruvan

14 sep 2021

Tonsättaren Christofer Elghs specialskrivna kammaropera Alice i Underlandet får sin urpremiär den 18 september i Tabergsgruvan i Jönköping. Kammaroperan ingår i allkonstverket SUBTERRANEA III. Årets tema är Alice i Underlandet.

Scenkonst Jönköping, konstnärskollektivet Subterranea, komponisten Christofer Elgh och Jönköpings enda fria professionella operagrupp Minopera, tillsammans med lokala aktörer och ungdomsteater/dans, presenterar ett tvärkonstnärligt verk i en underjordisk miljö.

Med ett regionalt, nationellt och även internationellt intresse, nu för tredje året återkommande tvärkonstnärliga projekt i Tabergsgruvan i Jönköping, önskar man sprida hur dessa kulturyttringar och samarbetsformer kan hjälpa publiksamhället att bevara, använda och låta sig beröras av konst och natur i samklang. Detta via nyskriven operamusik, nyskapad konst, magisk ljusdesign och video art, som står i samklang med gruvans olika miljöer och med hänsyn till dess skörhet och egenart i naturen.

Annika Liljenroth regisserar och de fem solisterna är Julia Ojansivu (Alice), Ebba Sandwall (Lill Alice), Ann Roach (Hasselmus), Ove Gotting (Påskharen) och Wolfgang Veith (Hattmakaren).

Totalt blir det sex föreställningar i Tabergsgruvan den 18 och 19 september.

Sören Tranberg

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur tidskriften. För att läsa hela, starta en prenumeration genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv för att läsa numret i sin helhet. 

Share This